Afspænding & kropsterapi

- din vej til større livskvalitet

Psykomotorisk afspændingsbehandling giver ro, velvære og kropsbevidsthed. Det egner sig godt til dig med stress, angst, depression, præstationsangst, søvnproblemer, spændinger, og smerter...

Er du ung og tynget af forældres, skolens eller omgivelsernes høje krav? Er du mor og har brug for et selvkærligt rum, hvor du får lov at mærke dig og dine behov, et pusterum væk fra ansvar og pligter, eller er du ældre med smerter, spændinger eller ønsker du blot mere ro og livskvalitet, så kan jeg hjælpe dig.


Ved en psykomotorisk behandling kan du opnå:​

  • ​Følelsen af en indre ro og balance i krop og nervesystem

  • Lavere stressniveau og mere nærvær

  • Større kropsbevidsthed, selvtillid og kontakt til dine behov

  • Mere overskud og glæde i hverdagen

  • Opmærksomhed på krop- og psykesammenhænge

  • Sunde relationer

  • Øge kropslig gennemslagskraft og autenticitet som formidler

  • Få indsigt i de dybereliggende årsager til en problematik

  • Få kontakt til kroppens ressourcer, så din krop kan være en støtte i svære situationer

Ofte fokuserer en fysioterapeut kun på det sted i kroppen, der gør ondt, eller hvor der er sket en skade, og adskiller dette fra resten af kroppen. I tilfælde hvor man har gået længe med en problematik, er der behov for hjælp udefra, hvorfor en sammenhæng med resten af kroppen er uundgåelig, idet kroppen kompenserer for det, der ikke fungerer optimalt. I andre tilfælde har det nuværende billede måske oprindeligt årsag i en anden og endnu ældre problematik, hvorfor det er vigtigt at undersøge og behandle hele kroppen.

Psykologer taler oftest kun til hovedet, hvilket gør, at man ikke ser på det hele menneske, og de ressourcer og oplevelser der også er til stede hos klienten. Og hvem kender ikke følelsen af, at ting i hovedet falder på plads efter en gåtur eller et varmt kram? Krop og psyke er uadskillelige.​​​

Psykomotorisk terapi

– sådan foregår en behandling

Behandlingen starter med, at du bliver lagt godt til rette med puder, så du ligger godt og kan slappe bedst muligt af. Behandlingen består af blide greb, bevidst berøring og stræk i muskulaturen for at gamle (følelsesmæssige) spændinger kan slippe, eller afbalanceres på en måde, som virker gavnligt på din fysiske og mentale trivsel. Det er her vi får aktiveret det parasympatiske nervesystem, også kaldt ro/hvilesystemet, hvilket virker restituerende på kroppen, fremmer fordøjelsen og skaber en positiv indvirkning på vores hormoner, følelser, hjerne, immunsystem, og dermed også vores relationer og indstilling til andre mennesker.
Det handler grundlæggende om at regulere dit nervesystem, så du kan finde ro og samtidig få energi til at leve et aktivt liv.

Der kan yderligere blive formidlet teori om krop og psyke, instrueres i åndedrætsøvelser, meditation, visualisering samt kropslige øvelser, der understøtter din proces mellem behandlingerne. Det essentielle for en psykomotorisk afspændingsbehandling er, at jeg møder mennesket, der hvor mennesket er, og at ingen behandling er ens, men skræddersyet netop til dine ønsker, behov, eller udfordringer. Der vil være en indledende samtale den allerførste gang, hvor ønsker og behov for behandlingen eller forløbet italesættes. Samtale kan fylde meget lidt, eller i større grad, fra gang til gang, alt efter dine udfordringer og ønsker. Jeg vil altid spørge til hvordan du har det den pågældende dag, og hvad du ønsker der skal være fokus på i dagens session. 

Min tilgang

Det er vigtigt for mig, at skabe et trygt rum, som du kan være dig selv i, og hvor du kan give dig hen til behandlingen. Under en psykomotorisk session vil du som klient altid blive inddraget i det der sker, og set på som ekspert i eget liv. 

Det er et undersøgende og nysgerrigt rum, som vi samarbejder om at gå på opdagelse i, men hvor det er din virkelighed, dine behov og dine sansninger der er i centrum. Din krop ved bedst. Og det at kunne sige til og fra, mærke sine behov, og sætte ord på oplevelse og sansning er altid noget af det, der udvikles gennem psykomototisk terapi.​

Jeg er facilitator, behandler og fagperson indenfor områderne anatomi, fysiologi, psykologi, og afspændingspædagogik, mens du er ekspert på, hvordan tingene udspiller sig i din krop, dit sind, og i dit liv. Terapien tager udgangspunkt i kropsfænomenologi, udviklingsteori, tilknytningsteori, anerkendende pædagogik, og mindfulness.

Jeg sætter en ære i, at hjælpe dig til, at få det bedst muligt i krop og sind. ​

Det praktiske

​Der er toilet, og mulighed for at skifte til behageligt, løstsiddende tøj, hvis du kommer direkte fra/til arbejde.

Letbanen kører lige til døren. Du står af ved Skolebakken, og finder klinikken på den anden side af vejen i Skolegyde 8, 2. – den sorte dør på venstre side af restaurant Piccolina.
​Der  står "v. psykomotorisk terapeut Sabrina Holt" på øverste knap ved dørtelefonen.


Jeg tager imod bankoverførsel, mobile pay, eller kontant.

Du er velkommen til at tage din baby/tumling/barn med, hvis du er på barsel. 

Mærk det på egen krop - bestil tid i dag

Psykisk og fysisk ro

Lider du af stress eller angst er kuren ro, afspænding, berøring, samt indsigt i kilden til den indre uro.

Overskud og ressourcer

Kropsbevidsthed, afspænding og større kontakt til kroppen, dens behov og styrkeområder.

Tryghed, berøring og udvikling

En følelse af fysisk og psykisk omsorg, tryghed, berøring hjælper på depressivitet, sorg og ensomhed, og på at fremme din udvikling og handlemuligheder.

​​“Jeg var hos Sabrina til en psykomotorisk behandling. Det er noget af det bedste jeg har gjort for mig selv længe. Jeg har på det seneste haft svært ved at finde ro og kunne slappe af. Sabrina fik mig helt ned i gear. Det var en time hvor alt bare var virkelig rart og hjernen blev slået fra. Gennem blide tryk, beroligende berøring og vejrtrækningsøvelser, føltes det som om at kroppen blev helt tung og afslappet og mit behov for fysisk omsorg blev fyldt op. Jeg følte mig set og helt tryg. Jeg er blevet bevidst om hvor vigtigt det er, at jeg giver mig selv nogle pusterum med ro i løbet af en dag.”

​ ​

- Krista, 31 år

​​“Jeg stiller høje krav til mig selv som studerende og får gode karakterer, men jeg føler ofte at det alligevel ikke er godt nok, at jeg hele tiden kan blive bedre, og frygter at klappen går ned under fremlæggelser og eksamener. Jeg havde på det sidste haft meget tankemylder og angst. Efter 5 behandlinger hos Sabrina oplever jeg mig selv og min krop på en helt ny måde. Det er ligesom om at jeg nu føler, at livet handler om så meget andet vigtigt, det har fået flere farver og nuancer. Til min sidste eksamen brugte jeg nogle af de kropslige værktøjer og visualiseringer, som jeg har fået af Sabrina, hvilket gjorde min eksamen til en helt rar oplevelse, og mere end bare en eksamen. Og stadig fik jeg en god karakter, uden at skulle pine mig selv med negative tanker i flere dage op til”

​ ​

- Mia, 19 år

“Sabrina forstår at skabe en tryg atmosfære, og trods jeg kun har fået to behandlinger, har der været bedring i min søvn”

​ ​

- Thomas

Udtalelser

Kontakt​

​Skriv til mig, hvis du har et spørgsmål, ønsker at bestille tid til behandling, 

eller er interesseret i et samarbejde.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

tlf 26 51 01 68

maps Skolegyde 8, 2.

mail kontakt@kropsuniverset.dk

ur Åbningstider

​Mandag - 10-18
​Tirsdag -  12-18
Onsdag  - 10-18
Torsdag - 10-18
Fredag - 10-18
Lørdag -  12-16
Søndag - Lukket

​Det er muligt at få behandling om aftenen.  

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Kropsuniverset v. Sabrina Holt

Telefon: 26 51 01 68 

Sociale medier

Klinikken

Afspænding & Kropsterapi
Skolegyde 8, 2. sal, 8000 Aarhus C

Klik her for rutevejledning

​Åbningstider​

Mandag - 10-18
​Tirsdag - 12-18
Onsdag - 10-18
Torsdag - 10-18
Fredag - 10-18
Lørdag - 12-16
Søndag - Lukket

​Mulighed for behandling om aftenen.