Mit navn er Sabrina, jeg er Psykomotorisk Terapeut, og jeg er kvinden bag Kropsuniverset.
Jeg er uddannet til, i grupper eller 1:1, at arbejde med børn og motorik, bevægelsesudvikling, stress, angst, sorg, smerter og kriser, graviditet og fødsel, bevægelse som motion og personlig udvikling, lave sundhedsfremmende og sundhedspsykologiske indsatser, undervise i kropssprog, og arbejde med trivsel på ældreområdet.

Jeg har desuden en årelang erfaring med personlig udvikling, dans, formidling, skuespil og teater.
Jeg er 34, og bor i Aarhus. 

Kropsuniverset

Onlineuniverset blev skabt ud fra et ønske om, at skabe en faglig, kreativ platform, hvor jeg kan inspirere til et liv med mere glæde, ro, og overskud, samt større indsigt i sammenhængen mellem krop, psyke og omgivelser.

Jeg har siden jeg var lille brugt dansen til, at bearbejde, integrere og udtrykke mine følelser. Uden at jeg var bevidst om, at det var det jeg gjorde. Mit liv som skuespiller i København, i mine 20’ere, var drevet af en stor passion, og jeg oplevede stor personlig udvikling og glæde ved at lave teater og udtrykke mig med krop og følelser, skabe fortællinger og få publikum til at grine, eller blive revet med. For ikke at tale om alle de dejlige mennesker man møder gennem skuespil og teater. Der er ligesom den her “der er ikke noget rigtigt og forkert” tone i det her fag. Og der er plads til at være anderledes, og være sig selv – det er faktisk det man øver sig på, fordi skuespil handler om at være autentisk, under givende omstændigheder.

Jeg oplevede løbende anerkendelse og succesoplevelser, som fx. når jeg gik til 2. prøve på statens teaterskoler, og dermed var blandt de ca. 65, der var gået videre ud af over 1000 ansøgere. Men de skulle igen reduceres til 20, og derefter til 8, som er antallet af elever der bliver optaget én gang om året. Efter de første 3 forsøg, begyndte det at tære langsomt på mit system og min selvtillid, da jeg mødte muren igen og igen, i forhold til at blive skilt fra, lige ved “målstregen”.
Jeg var igen og igen så tæt på, og alligevel ikke optaget. Og jeg ville det SÅ meget. Efter 5 års “kamp” (i 2012) kollapsede min krop, efter igen at få afslag til 3. prøven. 

Kroppen sagde “Nu er det SLUT – begynd på noget andet som du synes er spændende, og vend evt. tilbage, når du har fået ro på”
Og det gjorde jeg. I 2012 startede jeg på psykomotorikuddannelsen i Hillerød, og gjorde den færdig i Randers, da jeg havde brug for at flytte hjem til mine geografiske rødder – Aarhus.

Der har helt sikkert også ligget en stress i min krop pga andre livsforhold, men til sammen blev det for stor en byrde.

Alle “kampe” i vores liv, uanset hvad de handler om, sensitiverer os og tager noget af det overskud, som vi kunne have tænkt os, at have brugt på andre, og måske mere opbyggende ting, såsom rejser, kærlighedsforhold, nye venskaber. Livsnydelse.

Men kampene er også med til, at give os en livserfaring, som kan blive en styrke, når vi kommer ud på den anden side.
De modner os, giver os karakter og livserfaring, og gør, at vi kan hjælpe og inspirere andre, fordi vi selv har mærket stres og angst på egen krop, og forstår vigtigheden i, at skabe et sundt og trygt fundament, fysisk, psykisk, og socialt, før vi kan lykkes med selvrealisering, og samtidig trives.

Kropsuniverset er et sted, hvor kroppen spiller en rolle, i et samfund som hylder tænkningen, præstationen, en holden ud og en holden ved, også selvom noget kan være skidt for os. Det er i kroppen vi mærker vores følelser og behov, og kan bringe mere af alt det gode ind i vores liv, hvis vi lytter til den, men det er også kroppen der fortæller os, hvornår noget bliver for meget, og vi får brug for at kunne sige fra. Vigtige aspekter for at trives, samt have sunde relationer. Derudover driver jeg klinikken “Afspænding & kropsterapi” i Aarhus C, hvor man kan opleve en psykomotorisk behandling, nærværende hænder, omsorgsfuld dialog, ro og afspænding, hvor jeg faciliterer kropbevidsthed, ro og indre styrke  i praksis.